Jugoremedija dobija GMP sertifikat

Fabrika lekova Jugoremedija iz Zrenjanina stvorila je uslove za dobijanje sertifikata za dobru proizvođačku praksu (GMP) koji će joj biti uručen narednih dana. Dobijanje sertifikata je veliki korak za Zrenjanin i Jugoremediju, jer to znači da su ispunjeni svi evropski uslovi za proizvodnju lekova. Za dobijanje tog sertifikata, koji izdaje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a koji garantuje kvalitet i terapeutsku efikasnost lekova, bilo je potrebno izvršiti rekonstrukciju fabrike u šta je u poslednje četiri godine uloženo blizu 12 miliona evra. Jugoremedija se, od ukupno 130 proizvođača u Srbiji, našla među prvih pet koji imaju sertifikat...

Jugoremedija dobija GMP sertifikatFabrika lekova Jugoremedija iz Zrenjanina stvorila je uslove za dobijanje sertifikata za dobru proizvođačku praksu (GMP) koji će joj biti uručen narednih dana, izjavio je generalni direktor te farmaceutske kompanije Zdravko Deurić.

"Dobijanje sertifikata je veliki korak za Zrenjanin i Jugoremediju, jer to znači da smo ispunili sve evropske uslove za proizvodnju lekova", kazao je novinarima Deurić.

Kako je objasnio, za dobijanje tog sertifikata, koji izdaje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a koji garantuje kvalitet i terapeutsku efikasnost lekova, bilo je potrebno izvršiti rekonstrukciju fabrike u šta je u poslednje četiri godine uloženo blizu 12 miliona evra.

Deurić je naglasio da se Jugoremedija, od ukupno 130 proizvođača u Srbiji, našla među prvih pet koji imaju sertifikat.

Podsetio je da je nedavno Agencija za privatizaciju objavila javni poziv za učešće na tenderu za prodaju 92,87 odsto kapitala te fabrike.

Zainteresovanim kupcima ponuđeno je 3,46 miliona akcija Jugoremedije nominalne vrednosti 1.000 dinara po hartiji, a minimalna cena paketa akcija je 51,9 miliona evra, odnosno 15 evra po akciji.

Rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za kupovinu Jugoremedije je 22. april, a Deurić je danas novinarima rekao da, koliko mu je poznato, još niko nije otkupio tendersku dokumentaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik